Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Trying to access array offset on value of type int στην element_children() (γραμμή 6595 του /home/hellenicfoods/public_html/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int στην element_children() (γραμμή 6595 του /home/hellenicfoods/public_html/includes/common.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters στην drupal_get_feeds() (γραμμή 394 του /home/hellenicfoods/public_html/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls στην _menu_load_objects() (γραμμή 579 του /home/hellenicfoods/public_html/includes/menu.inc).

OYZO - ΤΣΙΠΟΥΡΟ

ΟΥΖΟ: Ποτό  Καθαρό  σαν  το   κύμα  του Αιγαίου

Η ιστορία του ούζου είναι τόσο παλιά όσο και η ιστορία  της απόσταξης. Τα ίχνη του χάνονται στους αιώνες και οι ιστορίες για την καταγωγή του ονόματος του είναι πολλές. Η επικρατέστερη υποστηρίζει πως το όνομα του αγαπημένου ποτού των Ελλήνων πιθανώς προέρχεται από την ιταλική έκφραση «Uso di Massalia» που σημαίνει «για χρήση στη Μασσαλία», την πόλη που αποτελούσε έναν από τους πρώτους προορισμούς εξαγωγών στα μέσα του 19ου αιώνα. Σήμερα το ούζο αποτελεί πρεσβευτή της Ελλάδας στο εξωτερικό,με εξαγωγές σε περισσότερες από 40 χώρες, αλλά η παραγωγή του γίνεται αποκλειστικά εντός συνόρων.Το «ευγενές» ποτό της Ελλάδας εντάσσεται στην κατηγορία των αποσταγμένων «anis» η διεθνής ονομασία με την οποία είναι γνωστά τα ποτά με βάση το γλυκάνισο και προέρχεται από ανώτερη παραγωγική διαδικασία που περιλαμβάνει τη χρήση αποκλειστικά γεωργικών, φυσικών πρώτων υλών. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του ούζου είναι η καθαρότητά του, η οποία διασφαλίζεται από τη διαδικασία απόσταξης. Η παραγωγή του αποστάγματος, μια πραγματική ιεροτελεστία ,είναι πολύωρη και πραγματοποιείται μέχρι σήμερα με τον παραδοσιακό τρόπο,σε μικρούς χάλκινους άμβυκες. Το ούζο στην Ελλάδα σερβίρεται από απεριτίφ μέχρι συνοδευτικό μεζέδων αλλά και φαγητού. Σκέτο, με νερό, με πάγο ή χωρίς, μαλακό, ευκολόπιστο, δροσιστικό. Η απόλαυση του είναι μια πραγματική τελετουργία. Αυτοσχεδιάστε λοιπόν και γνωρίστε την εμπειρία του αυθεντικού ελληνικού ποτού

ΟΥΖΟ ΚΑΤΣΑΡΟΥ

Το Ούζο Τυρνάβου είναι το πρώτο Ούζο που έγινε ποτέ.

Το Ούζο, το οποίο είναι αναγνωρισμένο σαν το εθνικό ποτό της Ελλάδας, ξεκίνησε από τον Νίκο Κατσάρο το 1856.

Από εκείνο τον καιρό, έγιναν πολλές προσπάθειες για να αντιγράψουν το πλούσιο άρωμα και την υψηλή ποιότητα που είχαν δημιουργήσει οι αδελφοί Κατσάρου.Μέχρι σήμερα, το Ούζο Τυρνάβου παραμένει ίσως το καλύτερο Ούζο του κόσμου.

Απολαύστε το!

Ελληνικά